Teamrollen

Samen leren over jezelf en de ander. Leuk en leerzaam. Een dag waar het team een echte boost van krijgt en waar aandacht is voor de dingen die het team nodig heeft om beter te functioneren.

Jij in de hoofdrol! Laat je verrassen op een positieve en leuke manier met deze teamtraining. Word geïnspireerd, speel en geniet. De verschillende teamrollen creëren een positieve opening om jezelf én je team beter te leren kennen. Door uit de ‘box’ te springen, stap jij uit je comfort en leer je keuzes te maken die goed zijn voor jou, voor je team en voor je organisatie!

Ga aan de slag met het eigen gedrag en het gedrag van de collega’s in een andere setting. Door daarnaast geconfronteerd te worden met bijvoorbeeld tijdsdruk of de noodzaak tot improviseren geeft de training inzicht in het gedrag in de dagelijkse praktijk. Met een positieve insteek samen kijken naar dat wat er gebeurd tijdens oefeningen wordt het onderlinge begrip en de samenwerking vergroot. De exacte inrichting en keuze van werkvormen wordt aangepast op basis van de specifieke vraag van het team. Bij meerdere teams wordt de inrichting per team aangepast. Door de snelle, creatieve en speelse vorm en de specifieke aandacht voor positief gedrag is de training niet alleen leerzaam maar ook erg leuk.

Samen ontdekken en ontwikkelen

Tijdens de teamtraining gaan jullie samen aan de slag met persoonlijkheid, voorkeursgedrag en teamrollen ter verbetering van samenwerking. Op een speelse manieren ervaren wat je hoofdrol is. En wat zijn je subrollen? Wat is de hoofdrol van al je collega’s? Welke kwaliteiten horen daarbij en hoe kun je deze inzetten?

Door zelf te ervaren wat jouw rol is en die van je collega’s, krijgt het team inzicht. Van daaruit ga je verder ontwikkelen. Zijn alle rollen aanwezig in het team? Is dit nodig, of passen de bepaalde rollen bij jullie werkzaamheden of organisatie? Op welke ga je een beroep doen bij jezelf en bij collega’s? Dit ga je samen met elkaar uitvinden.

Resultaat:

Versterken van het team en het bevorderen van de samenwerking tussen de teamleden met plezier en een positieve insteek. Daarnaast zorgt deze training ook voor teambuilding en het beleven van een hele leuke dag met elkaar.

Wij werken met kleine en grote groepen. Dus of je met 8 of 88 bent, vraag naar de mogelijkheden.