Omgaan met stress

Wie zegt dat stress niet leuk kan zijn!

Maak een belafspraak
5

Verbeteren begint bij herkennen

Herken je dit?

 • Gaat de samenwerking in het team in stressvolle situaties minder goed?
 • Zorgt hoge druk er voor dat medewerkers afspraken niet nakomen of deadlines niet halen?
 • Zorgt stress op de werkvloer voor minder werkplezier?
 • Weet het team niet hoe zij er voor elkaar kunnen zijn en elkaar kunnen helpen in stressvolle situaties?
 • Heeft stress een negatief effect op de samenwerking?

Wil je hier naartoe?

 • Weten wat de invloed van stress is op jezelf en anderen en hoe dat de samenwerking beïnvloed.
 • Inzicht in de manier waarop iedereen reageert op druk en stress en handvaten creëren om hier beter mee om te gaan.
 • Leren communiceren over hoe je samen met stressvolle situaties of druk omgaat.
 • Leren hoe je elkaar ondersteunt en samen sterk staat onder druk.

Over de training

Leer op een speelse manier hoe je omgaat met stress en welk effect dat heeft op de samenwerking. Met behulp van een serie korte games wordt tijdsdruk en stress bij de deelnemers gecreëerd. Dit brengt in korte tijd ieders gedrag onder druk en out-of-comfort in beeld. Zo is er meteen een praktijkvoorbeeld waar met elkaar op gereflecteerd kan worden. Vanuit plezier naar verdieping. We onderzoeken met behulp van het stress-canvas hoe de afzonderlijke teamleden, en het team als geheel, reageert. Dit zodat het team samen kan groeien en verbeteren.

Teambuilding of traject

Deze training is een mooi begin van het gesprek over stress en werkdruk.

Een leerzame en leuke training die ook is in te zetten als onderdeel van een teamdag of teambuilding.

Makkelijk te combineren met andere onderwerpen zoals feedback en communicatie of als onderdeel van een traject op maat.

kracht van de verschillen moise donkers 461

Klanten die je voorgingen

 • quote marks
  Inzicht en verbinding

  Een fijne en interessante workshop. Het team is niet alleen nader tot elkaar gebracht, maar heeft ook meer inzicht gekregen in de taken en verantwoordelijkheden van de verschillende teamleden. De sfeer was erg prettig en iedereen kijkt er met veel plezier op terug.

  uva
  Tiffany Boersma

  Universiteit van Amsterdam

 • quote marks
  Onze wensen perfect verwerkt

  De Kracht van de Verschillen heeft voor ons team een feedback training gegeven. In het voortraject hebben wij onze wensen kenbaar gemaakt en dit is perfect verwerkt in een leuke en leerzame dag! De combinatie tussen praktijk voorbeelden, actieve werkvormen, humor en nuttige informatie maken het geheel tot een leuke training. Top gedaan! Ik kan iedereen de trainingen aanbevelen. Aantal sterren

  naamloos
  Robin Schoonheim

  Beumer Makelaars

 • quote marks
  Een hele inspirerende middag

  Voor een viertal teams hebben Ingrid en Marion op hele korte termijn een hele inspirerende middag verzorgd. Veel doen met elkaar en elkaar nog beter leren kennen. Iedereen deed mee en heeft wat geleerd. Veel dank! Ik beveel jullie van harte aan als je met je team aan de slag wilt.

  bd logo
  Patty Gout

  Belastingdienst

 • quote marks
  Interactieve aanpak en een safe space

  De training “Feedback, weg met de regels!” heeft ons team projectleiders uitgedaagd onze eigen feedbackcultuur onder de loep te nemen. Door de interactieve aanpak kwam de input vooral vanuit het team , terwijl Ingrid en Marion ervoor zorgden dat er een “safe space” gecreëerd werd waarin iedereen zich open durfde te uiten. Met de nodige theorie erbij zorgde dit voor een prettige balans. Vooral de leuke dynamiek tussen Ingrid en Marion maakte de training tot een gezellige en vermakelijke middag!

  over nieuw
  Bono Siebelink

  Over/Nieuw

 • quote marks
  Ruimte voor “Olifanten-jacht”

  Wij hebben onder leiding van Ingrid en Marion een feedback-training met het team gedaan. Het was echt een training gericht op feedback “zonder regels”. Op een ongedwongen manier hebben we mogen proeven hoe we feedback zo effectief mogelijk kunnen inzetten. Daarnaast was er ook genoeg ruimte om binnen het team op “olifanten-jacht” te gaan.

  almere logo
  Ruud Stellingwerf

  Gemeente Almere

 • quote marks
  Persoonlijke en professionele bewustwording

  Erg interessante training over de (onbewuste) invulling van verschillende teamrollen binnen ons bedrijf mogen volgen. Binnen ons bedrijf hebben we hierdoor zowel meer persoonlijke als professionele bewustwording gekregen van hoe wij als team kunnen doorgroeien, en welke kansen nog open liggen. De rollen waren goed doordacht, en dusdanig geformuleerd dat de volledige groep zich goed in één of meerdere kon verplaatsen.

  pipple
  Lennart van Ham

  Pipple

 • quote marks
  Communicatie in stijl

  De afdeling HOST services van HEYDAY met oa. ambulant facilitair medewerkers en -receptionistes heeft meegedaan aan de speciaal voor HEYDAY ontwikkelde online training “Communicatie in Stijl” . In 4 sessies hebben Ingrid en Marion de medewerkers van meegenomen in de klantperceptie en communicatiestijlen en toepasbare tips & tricks aangereikt om op een gastvrije manier om te gaan met de Corona-maatregelen. Ingrid en Marion vulden elkaar goed aan, er was een ontspannen sfeer gedurende de sessies.

  heyday
  Iris Engelbertink

  Heyday Facilitymanagement

 • quote marks
  Ontmoeten met In de Hoofdrol!

  Wat een ontzettend leuke en waardevolle ontmoeting, juist omdat het ging elkaar oprecht te raken! Is wat mij betreft volledig gelukt en wij kijken uit naar verdere samenwerking.

  chiesi
  Egbert Brouwer

  Chiesi Nederland

 • quote marks
  Top feedback

  De Kracht van de Verschillen heeft voor ons team een feedback training gegeven. In het voortraject hebben wij onze wensen kenbaar gemaakt en dit is perfect verwerkt in een leuke en leerzame dag! De combinatie tussen praktijk voorbeelden, actieve werkvormen, humor en nuttige informatie maken het geheel tot een leuke training. Top gedaan! Ik kan iedereen de trainingen aanbevelen.

  naamloos
  Erik Bosman

  Beumer Makelaars

 • quote marks
  Een feestje

  Het is een feestje om met Ingrid en Marion samen te werken. Ik had zelf een teamtraject gecreëerd, echter er miste iets, het was niet “af” en het was nog niet één geheel. Na drie dagen, schaven en polijsten staat er nu een programma wat staat als een huis en met een duidelijk doel. Ik ben zo ongelofelijk dankbaar, dat Ingrid en Marion hun kennis, kunde en ervaring met mij gedeeld hebben.

  anne marie
  Anne-Marie Vissers

  Gastfreundlichkeit mit schwung

 • quote marks
  Leuk!

  Dynamisch, laagdrempelig, veilig & speels.

  3
  Een deelnemer

 • quote marks
  Een opsteker

  De training was een opsteker voor ons team. Veel gezien over elkaar ruimte geven maar ook durven nemen, respect en over elkaar dingen gunnen. Mooi om te zien!

  white black m letter design business identity for digital design company logo
  Een deelnemer

 • quote marks
  Leuk en leerzaam.

  Leuk en leerzaam. Goed om te begrijpen waar de manier van doen of reageren vandaan komt.

  4
  Een deelnemer

Praktische informatie

Prijzen zijn op aanvraag en afhankelijk van de groepsgrootte en het aantal dagdelen. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken, wij maken een aanbod op maat dat aansluit bij jullie situatie en wensen.

Voor kleine en grote groepen. wij werken met kleine maar ook met (hele) grote groepen.

​Duur en exacte inhoud van de training is afhankelijk van de vraag, problematiek en wensen.

Locatie is in overleg. Voor sommige trainingen adviseren wij deze niet op de eigen locatie te geven.

omgaan met stress 1.1

De mogelijkheden bespreken?

Heb je vragen, ben je enthousiast en wil je meteen contact? Bel Ingrid (06-146 88 902). Liever een tijdstip inplannen? Maak dan een belafspraak. We denken graag met je mee!