Teamontwikkeling

Zet samen de stap naar een betere samenwerking.

Maak een belafspraak
teamontwikkeling

Verbeteren begint bij herkennen

Herken je dit?

 • De samenwerking en communicatie binnen het team loopt niet altijd even soepel.
 • Jullie communiceren vaak langs elkaar heen of er worden aannames gedaan over elkaars kwaliteiten.
 • De kennis over de mensen in het team en waar ze goed in zijn is onvoldoende waardoor kwaliteiten niet optimaal worden ingezet.
 • Jullie hebben nog niet optimaal je weg gevonden naar groei en verbetering.
 • Er is onduidelijkheid over taken en afspraken waardoor zaken niet altijd soepel verlopen.

Wil je hier naartoe?

 • Elkaar beter leren kennen en gebruik maken van de kracht van de verschillen.
 • Een sterk enthousiast team dat verbinding en werkplezier ervaart.
 • Talentgericht werken en een flexibele werkhouding ontwikkelen voor groei en vooruitgang.
 • Persoonlijk leiderschap, ervaring en diversiteit inzetten als motor voor vernieuwing en innovatie.
 • Het moeilijke gesprek aangaan en zo teams echt in beweging laten komen.
 • Communiceren en samenwerken vanuit ieders talenten en met oog voor elkaar.

Over deze training

Teamontwikkeling is altijd maatwerk want geen team is hetzelfde. Daarom werken wij met diverse methodes en tools. Denk bijvoorbeeld aan DISC, Drijfveren, diverse canvassen, LEAN-tools, opstellingen en de door ons ontwikkelde methode: In de Hoofdrol!

Onze werkwijze is interactief, intuïtief, inhoudelijk, verdiepend, mensgericht en leuk.

In de Hoofdrol!

In de hoofdrol is een methode ontwikkeld voor teamontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling. Door het inzetten van deze kaartenset leren de teamleden elkaar beter kennen. De methode stimuleert zelfinzicht en begrip voor de verschillende persoonlijkheden met de kwaliteiten & schaduwkanten die iedereen meebrengt.

Jezelf en elkaar leren kennen, verbinding, begrip en de kracht van de verschillen!

Met In de hoofdrol! leer je kennis maken met de verschillende rollen die mensen binnen een team of organisatie hebben of aannemen. Welke rollen zijn aanwezig en hoe kunnen die optimaal benut worden? We stimuleren het team om te onderzoeken welk effect de rollen hebben op de communicatie en samenwerking binnen het team. Zodat zij de kracht van de verschillen inzetten voor verbinding en groei.

teamontwikkeling1.1

Klanten die je voorgingen

 • quote marks
  Inzicht en verbinding

  Een fijne en interessante workshop. Het team is niet alleen nader tot elkaar gebracht, maar heeft ook meer inzicht gekregen in de taken en verantwoordelijkheden van de verschillende teamleden. De sfeer was erg prettig en iedereen kijkt er met veel plezier op terug.

  uva
  Tiffany Boersma

  Universiteit van Amsterdam

 • quote marks
  Onze wensen perfect verwerkt

  De Kracht van de Verschillen heeft voor ons team een feedback training gegeven. In het voortraject hebben wij onze wensen kenbaar gemaakt en dit is perfect verwerkt in een leuke en leerzame dag! De combinatie tussen praktijk voorbeelden, actieve werkvormen, humor en nuttige informatie maken het geheel tot een leuke training. Top gedaan! Ik kan iedereen de trainingen aanbevelen. Aantal sterren

  naamloos
  Robin Schoonheim

  Beumer Makelaars

 • quote marks
  Een hele inspirerende middag

  Voor een viertal teams hebben Ingrid en Marion op hele korte termijn een hele inspirerende middag verzorgd. Veel doen met elkaar en elkaar nog beter leren kennen. Iedereen deed mee en heeft wat geleerd. Veel dank! Ik beveel jullie van harte aan als je met je team aan de slag wilt.

  bd logo
  Patty Gout

  Belastingdienst

 • quote marks
  Interactieve aanpak en een safe space

  De training “Feedback, weg met de regels!” heeft ons team projectleiders uitgedaagd onze eigen feedbackcultuur onder de loep te nemen. Door de interactieve aanpak kwam de input vooral vanuit het team , terwijl Ingrid en Marion ervoor zorgden dat er een “safe space” gecreëerd werd waarin iedereen zich open durfde te uiten. Met de nodige theorie erbij zorgde dit voor een prettige balans. Vooral de leuke dynamiek tussen Ingrid en Marion maakte de training tot een gezellige en vermakelijke middag!

  over nieuw
  Bono Siebelink

  Over/Nieuw

 • quote marks
  Ruimte voor “Olifanten-jacht”

  Wij hebben onder leiding van Ingrid en Marion een feedback-training met het team gedaan. Het was echt een training gericht op feedback “zonder regels”. Op een ongedwongen manier hebben we mogen proeven hoe we feedback zo effectief mogelijk kunnen inzetten. Daarnaast was er ook genoeg ruimte om binnen het team op “olifanten-jacht” te gaan.

  almere logo
  Ruud Stellingwerf

  Gemeente Almere

 • quote marks
  Persoonlijke en professionele bewustwording

  Erg interessante training over de (onbewuste) invulling van verschillende teamrollen binnen ons bedrijf mogen volgen. Binnen ons bedrijf hebben we hierdoor zowel meer persoonlijke als professionele bewustwording gekregen van hoe wij als team kunnen doorgroeien, en welke kansen nog open liggen. De rollen waren goed doordacht, en dusdanig geformuleerd dat de volledige groep zich goed in één of meerdere kon verplaatsen.

  pipple
  Lennart van Ham

  Pipple

 • quote marks
  Communicatie in stijl

  De afdeling HOST services van HEYDAY met oa. ambulant facilitair medewerkers en -receptionistes heeft meegedaan aan de speciaal voor HEYDAY ontwikkelde online training “Communicatie in Stijl” . In 4 sessies hebben Ingrid en Marion de medewerkers van meegenomen in de klantperceptie en communicatiestijlen en toepasbare tips & tricks aangereikt om op een gastvrije manier om te gaan met de Corona-maatregelen. Ingrid en Marion vulden elkaar goed aan, er was een ontspannen sfeer gedurende de sessies.

  heyday
  Iris Engelbertink

  Heyday Facilitymanagement

 • quote marks
  Ontmoeten met In de Hoofdrol!

  Wat een ontzettend leuke en waardevolle ontmoeting, juist omdat het ging elkaar oprecht te raken! Is wat mij betreft volledig gelukt en wij kijken uit naar verdere samenwerking.

  chiesi
  Egbert Brouwer

  Chiesi Nederland

 • quote marks
  Top feedback

  De Kracht van de Verschillen heeft voor ons team een feedback training gegeven. In het voortraject hebben wij onze wensen kenbaar gemaakt en dit is perfect verwerkt in een leuke en leerzame dag! De combinatie tussen praktijk voorbeelden, actieve werkvormen, humor en nuttige informatie maken het geheel tot een leuke training. Top gedaan! Ik kan iedereen de trainingen aanbevelen.

  naamloos
  Erik Bosman

  Beumer Makelaars

 • quote marks
  Een feestje

  Het is een feestje om met Ingrid en Marion samen te werken. Ik had zelf een teamtraject gecreëerd, echter er miste iets, het was niet “af” en het was nog niet één geheel. Na drie dagen, schaven en polijsten staat er nu een programma wat staat als een huis en met een duidelijk doel. Ik ben zo ongelofelijk dankbaar, dat Ingrid en Marion hun kennis, kunde en ervaring met mij gedeeld hebben.

  anne marie
  Anne-Marie Vissers

  Gastfreundlichkeit mit schwung

 • quote marks
  Leuk!

  Dynamisch, laagdrempelig, veilig & speels.

  3
  Een deelnemer

 • quote marks
  Een opsteker

  De training was een opsteker voor ons team. Veel gezien over elkaar ruimte geven maar ook durven nemen, respect en over elkaar dingen gunnen. Mooi om te zien!

  white black m letter design business identity for digital design company logo
  Een deelnemer

 • quote marks
  Leuk en leerzaam.

  Leuk en leerzaam. Goed om te begrijpen waar de manier van doen of reageren vandaan komt.

  4
  Een deelnemer

Praktische informatie

Ga voor resultaat en werkgeluk.

Wij werken met de mensen binnen het team én onderzoeken welke stukken van de puzzel verder aandacht en verbetering nodig hebben.

We stemmen de inhoud, duur en locatie van de training in overleg af. Het gaat altijd om maatwerk en de combinatie van de gewenste doelen, het aantal mensen, de mogelijke tijdsbesteding.

De puzzelstukken die met elkaar leiden naar resultaat en werkgeluk zijn:

 • Richting & strategie
 • Management & leiderschap
 • Ken jezelf & de ander
 • Eigenaarschap & persoonlijk leiderschap
 • Werkprocessen & systemen
 • Werkomgeving & veiligheid
teamontwikkeling puzzel

De mogelijkheden bespreken?

Heb je vragen, ben je enthousiast en wil je meteen contact? Bel Ingrid (06-146 88 902). Liever een tijdstip inplannen? Maak dan een belafspraak. We denken graag met je mee!