Stap uit de dramadriehoek

Stap samen uit de dramadriehoek!

Maak een belafspraak
dramadriehoek spel

Verbeteren begint bij herkennen

Herken je dit?

 • Is er veel gedoe in het team?
 • Zijn er veel miscommunicaties die drama veroorzaken?
 • Zitten jullie vast in de dramadriehoek en blijven patronen zich herhalen?
 • Herken je in jouw team veel aanklagers, slachtoffers en redders?
 • Worden deze 3 ineffectieve rollen onbewust gebruikt in de onderlinge communicatie?

Wil je hier naartoe?

 • De valkuil(en) binnen de dramadriehoek kennen en weten hoe je eruit stapt.
 • De groeidriehoek toepassen en ongewenste reacties op triggers voorkomen.
 • Bewust communiceren vanuit “Ik ben ok – Jij bent ok”.
 • Open en eerlijke communicatie wat resulteert in een betere samenwerking.

Over de training

Door aan de slag te gaan met ons dramadriehoek spel leer je de ineffectieve rollen van de dramadriehoek kennen. We dagen je in de training uit naar jezelf te kijken en wat jouw voorkeursrol (valkuil) is. Door bewust te communiceren vanuit “Ik ben ok – Jij bent ok” creëer je een open en eerlijke communicatie. Zo kun je samen de stap zetten naar de groeidriehoek waarin de communicatie positief en effectief is.

We nemen de deelnemers op een speelse manier mee langs alle hoeken van de dramadriehoek. Waar zit jouw valkuil en hoe blijf je
eruit? Maak kennis met de dramadriehoek door middel van ons eigen ontwikkelde dramadriehoek spel. Leer je eigen drama kennen en hoe je daar uit stapt.

Ken je de dramadriehoek?

Misschien niet van naam, maar in je dagelijkse werk kom je hem vaak tegen. De drama-driehoek (onderdeel van TA-transactionele analyse) beschrijft de drie ineffectieve rollen die mensen vaak onbewust gebruiken in communicatie.

Het uitgangspunt van de groeidriehoek is “Ik ben ok – Jij bent ok”. De open en eerlijke communicatie van de groeidriehoek resulteert in een betere samenwerking waar de communicatie positief en effectief is.

TA is ontwikkeld om mensen te laten groeien in o.a. autonomie, bewustzijn, spontaniteit en eigen verantwoordelijkheid. Door de groeidriehoek toe te passen kan je ongewenste reacties op triggers voorkomen en onproductieve patronen oplossen. En het mooie is, omdat dit voor alle communicatie werkt is het win-win. Of je nu thuis bent of op het werk. Het creëert open en eerlijke communicatie waarin je elkaar de ruimte geeft en waar nodig zorgzaam of juist assertief bent. Communicatie die vanuit een positieve insteek bijdraagt aan groei en ontwikkeling.

dramadriehoek

Teamleiders die je voorgingen

 • quote marks
  Inzicht en verbinding

  Een fijne en interessante workshop. Het team is niet alleen nader tot elkaar gebracht, maar heeft ook meer inzicht gekregen in de taken en verantwoordelijkheden van de verschillende teamleden. De sfeer was erg prettig en iedereen kijkt er met veel plezier op terug.

  uva
  Tiffany Boersma

  Universiteit van Amsterdam

 • quote marks
  Onze wensen perfect verwerkt

  De Kracht van de Verschillen heeft voor ons team een feedback training gegeven. In het voortraject hebben wij onze wensen kenbaar gemaakt en dit is perfect verwerkt in een leuke en leerzame dag! De combinatie tussen praktijk voorbeelden, actieve werkvormen, humor en nuttige informatie maken het geheel tot een leuke training. Top gedaan! Ik kan iedereen de trainingen aanbevelen. Aantal sterren

  naamloos
  Robin Schoonheim

  Beumer Makelaars

 • quote marks
  Een hele inspirerende middag

  Voor een viertal teams hebben Ingrid en Marion op hele korte termijn een hele inspirerende middag verzorgd. Veel doen met elkaar en elkaar nog beter leren kennen. Iedereen deed mee en heeft wat geleerd. Veel dank! Ik beveel jullie van harte aan als je met je team aan de slag wilt.

  bd logo
  Patty Gout

  Belastingdienst

 • quote marks
  Interactieve aanpak en een safe space

  De training “Feedback, weg met de regels!” heeft ons team projectleiders uitgedaagd onze eigen feedbackcultuur onder de loep te nemen. Door de interactieve aanpak kwam de input vooral vanuit het team , terwijl Ingrid en Marion ervoor zorgden dat er een “safe space” gecreëerd werd waarin iedereen zich open durfde te uiten. Met de nodige theorie erbij zorgde dit voor een prettige balans. Vooral de leuke dynamiek tussen Ingrid en Marion maakte de training tot een gezellige en vermakelijke middag!

  over nieuw
  Bono Siebelink

  Over/Nieuw

 • quote marks
  Ruimte voor “Olifanten-jacht”

  Wij hebben onder leiding van Ingrid en Marion een feedback-training met het team gedaan. Het was echt een training gericht op feedback “zonder regels”. Op een ongedwongen manier hebben we mogen proeven hoe we feedback zo effectief mogelijk kunnen inzetten. Daarnaast was er ook genoeg ruimte om binnen het team op “olifanten-jacht” te gaan.

  almere logo
  Ruud Stellingwerf

  Gemeente Almere

 • quote marks
  Persoonlijke en professionele bewustwording

  Erg interessante training over de (onbewuste) invulling van verschillende teamrollen binnen ons bedrijf mogen volgen. Binnen ons bedrijf hebben we hierdoor zowel meer persoonlijke als professionele bewustwording gekregen van hoe wij als team kunnen doorgroeien, en welke kansen nog open liggen. De rollen waren goed doordacht, en dusdanig geformuleerd dat de volledige groep zich goed in één of meerdere kon verplaatsen.

  pipple
  Lennart van Ham

  Pipple

 • quote marks
  Communicatie in stijl

  De afdeling HOST services van HEYDAY met oa. ambulant facilitair medewerkers en -receptionistes heeft meegedaan aan de speciaal voor HEYDAY ontwikkelde online training “Communicatie in Stijl” . In 4 sessies hebben Ingrid en Marion de medewerkers van meegenomen in de klantperceptie en communicatiestijlen en toepasbare tips & tricks aangereikt om op een gastvrije manier om te gaan met de Corona-maatregelen. Ingrid en Marion vulden elkaar goed aan, er was een ontspannen sfeer gedurende de sessies.

  heyday
  Iris Engelbertink

  Heyday Facilitymanagement

 • quote marks
  Ontmoeten met In de Hoofdrol!

  Wat een ontzettend leuke en waardevolle ontmoeting, juist omdat het ging elkaar oprecht te raken! Is wat mij betreft volledig gelukt en wij kijken uit naar verdere samenwerking.

  chiesi
  Egbert Brouwer

  Chiesi Nederland

 • quote marks
  Top feedback

  De Kracht van de Verschillen heeft voor ons team een feedback training gegeven. In het voortraject hebben wij onze wensen kenbaar gemaakt en dit is perfect verwerkt in een leuke en leerzame dag! De combinatie tussen praktijk voorbeelden, actieve werkvormen, humor en nuttige informatie maken het geheel tot een leuke training. Top gedaan! Ik kan iedereen de trainingen aanbevelen.

  naamloos
  Erik Bosman

  Beumer Makelaars

 • quote marks
  Een feestje

  Het is een feestje om met Ingrid en Marion samen te werken. Ik had zelf een teamtraject gecreëerd, echter er miste iets, het was niet “af” en het was nog niet één geheel. Na drie dagen, schaven en polijsten staat er nu een programma wat staat als een huis en met een duidelijk doel. Ik ben zo ongelofelijk dankbaar, dat Ingrid en Marion hun kennis, kunde en ervaring met mij gedeeld hebben.

  anne marie
  Anne-Marie Vissers

  Gastfreundlichkeit mit schwung

 • quote marks
  Leuk!

  Dynamisch, laagdrempelig, veilig & speels.

  3
  Een deelnemer

 • quote marks
  Een opsteker

  De training was een opsteker voor ons team. Veel gezien over elkaar ruimte geven maar ook durven nemen, respect en over elkaar dingen gunnen. Mooi om te zien!

  white black m letter design business identity for digital design company logo
  Een deelnemer

 • quote marks
  Leuk en leerzaam.

  Leuk en leerzaam. Goed om te begrijpen waar de manier van doen of reageren vandaan komt.

  4
  Een deelnemer

Praktische informatie

Van drama naar groei.

Kan jouw team wel wat groei gebruiken? Door uit te vragen waar jouw team tegenaan loopt komen we tot een passend aanbod. Duur en exacte inhoud van de training is afhankelijk van de vraag, problematiek en wensen.

Voor kleine en grote groepen. wij werken met kleine maar ook met (hele) grote groepen.

Je kan van ons een eerlijk advies verwachten, reflectie, evaluatie, feedback en creativiteit.

Wij brengen jouw team graag in beweging naar groei, positiviteit en een effectiever en constructieve samenwerking en communicatie.

groeidriehoek

De mogelijkheden bespreken?

Heb je vragen, ben je enthousiast en wil je meteen contact? Bel Ingrid (06-146 88 902). Liever een tijdstip inplannen? Maak dan een belafspraak. We denken graag met je mee!